Gott nytt år

Sociala medier. SmartPhones. Transparens.

Jag har en smartphone och ett facebook-konto. C:a 80 människor jag är mer eller mindre vagt bekant med, kan , om de vill, följa mitt triviala svenneliv.  Genom Runkeeper kan man

följa alla mina löprundor, som den här hösten mest blev till promenader. Det är ju fantastiskt. Verkligen fantastiskt. Jag kan dela nästan allt på facebook. Allt utom värme och doft.

Det är ju synd, eller tur, då just värme och doft är det som verkligen betyder något. Man kan ju säga att det finaste har vi kvar…än. För det är väl inte bara jag som tror att de största tekniska revolutionerna framöver handlar om vårt sätt att kommunicera. Jag tror det kommer kännas gammeldags att behöva hålla i en surfplatta eller smartphone för att använda sociala medier i framtiden. det känns som scince fiction , men vi kommer kunna koppla upp oss ”hand free” så att säga.  Kommer det underlätta? Kommer det bli ett bättre samhälle?

Nej. Det kommer inte bli bättre. Det kommer bli lite annorlunda, men inte bättre.

Har det blivit bättre i världen nu sedan 1950-talet med gammelmedia och bakelittelefoner?

Nej det har det inte. Bara annorlunda.

Nu kan demonstranterna på Tahrirtorget twittra om hur de blir misshandlade till döds, så hela världen kan se det i realtid. Utan mellanhänder. Fast hela världen kämpar antingen för sin egen överlevnad, eller går på mellandagsrea o ch kollar priser på platt-TV och Ipads istället. Världen blev annorlunda med socialal medier, men inte bättre.

Gott nytt annorlunda år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: