Våga förlora

Människor som inte vågar förlora skapar en helvetes massa problem. Allt de gör måste se bra ut och inget, absolut inget får störa fasaden av vinnarskalle. Senast i fredags lyckades en vinnarskalle omintetgöra månaders arbete för mig genom att släppa ut en produkt som var allt annat än färdig. Månadsslut – jakt på resultat – tvång att se bra ut inför överordnade – och ett väldigt dåligt omdöme. Kortsiktigt bra för honom – långsiktigt riktigt dåligt för mig.

De här individerna ( parasiterna ) finns ju överallt och överallt skapar de problem för oss andra. Vi som kan stå för de fel vi gör, kan ta skit och inte behöver försvara vår fasad med sin omgivning som slagträ.

Vad har en vinnarskalle någonsin gjort för dig?

Tur det finns humor i världen

2 svar to “Våga förlora”

  1. Peter Harold Says:

    Har ni en struthårig chef kan jag mycket väl tänka mig var du jobbar! 😉

    Jag själv är ”konsument” av teknisk utrustning som kräver datastöd, och märker den bistra verkligheten att vi slutanvändare alltsom oftast får agera som en betalande utvecklingsbyrå åt vissa leverantörer. Jag skulle tro att felet inte enbart ligger i att en ännu oprövad produkt matas ut i ett för tidigt skede, utan också i själva upphandlingen där det aldrig finns några problem.

  2. kafkapappan Says:

    Du menar upphandlingen där det bara tas hänsyn till en enda parameter? En inköpare har oftast spenderat många år på en eftergymnasial utbildning men det jobb han / hon utför bör en elev i årskurs fem klara av. Att välja offerten med lägst inköpspris 🙂

    ”Kolla, alla leverantörer ska ha 50 000 för den här programvaran , men Shin Jii Lee.hk.com ska bara ha 2500 – tjoho – lägg order för bövelen..sicket KLIPP”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: