Vardags…tjat

Genus o sån´t.

Diska, tvätta, laga mat, handla mat, packa barnens gympapåsar, packa barnens badväskor för simskolan, föräldramöten, städa bostaden, bädda rent, lägga barn, bada barn, väcka barn, skjutsa barn, hämta barn.

Det är vårt gemensamma ansvar. Det är jämlikt och det är så det skall vara. En man som inte klarar att laga en måltid till familjen en vanlig tisdag och senare få undan alla kladdiga kastruller och tallrikar är en främmande tanke idag. En dinosaurie.

Konstigt nog är allt som handlar om verktyg fortfarande mitt ansvar. Utan att någon protesterar ligger allt på mig vad gäller skruva upp en gardinstång, se till att bilen har vinterdäck, klippa gräs, klättra på taket, gräva en rabatt, sätta upp en vägg, lägga ett golv, nämnde vinterdäck men utökar till ALLT som har med BIL att göra -tanka den, städa den, reparera den, tvätta den- ( konstigt nog är det bara jag som anser att en bil som kostar 50 – 100 000kr är viktigare att hålla fin än en IKEA-soffa för 5000. Prova att kladda glass o hälla grus i den och låta det ligga o gro)

Vi gör alltså allt det där gemensamma båda två. Det andra är sån´t jag gör. För att jag är man. Mycket av det dessutom på hennes initiativ ( läs tjat – för det börjar som ett initiativ men slutar i tjat för att jag inte hinner hämta skruvdragaren innan jag tappat bort mig i klädhögar, smutsiga underkläder som dräller tillsammans med räkningar och leksaker på hallgolvet).

Jag undrar hur livet skulle vara om vi var jämlika på riktigt. Hon ser att en gardinstång skall upp, och istället för att be mig fixa det, så bara, fixar hon det.

Ett svar to “Vardags…tjat”

  1. CLM Says:

    men jag satte ju faktiskt upp den själv ju…
    Dessutom har jag också andra saker som ligger på mig. Fixa och handla barnens kläder, plantera i rabatten som du grävt, putsa fönster, byta gardiner, städa kylskåpet, tina ur frysen, byta lakan i sängarna, organisera barnens kläder och garderober, städa akvariet, köpa fiskar o mat, ha koll på läxor, gympapåsar, leksaksdagar, fikapåsar, morgonfrukter… etc..

    Hrmpff…. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: